Det har varit ett spännande år i Läkartidningen. Efter den radikala förändringen av tidningens grafiska form och disposition för fyra år sedan har vi även genomfört andra förändringar och förbättringar med syfte att öka tillgängligheten och läsarnyttan. Bland annat har vi numera minst sex teman per år som förstärker vårt uppdrag att bland annat »vara en kunskapskälla och bidra till kompetensutveckling för läkarkåren«.
Några av dessa teman har dessutom blivit symposier som visat sig vara uppskattade. För 2010 planerar vi att genomföra fyra symposier – »Sexuellt överförda infektioner« i februari, »Onkologiska läkemedel« i april, »Livsstil och hälsa« i september och »Diabetes typ 2« i november. Förhoppningen är också att i ett senare skede kunna förädla något eller några av dessa teman till undervisnings- och fortbildningsböcker – allt med det uttalade syftet att bidra till läkarkårens fortbildning och förkovran.
Vi har dessutom varit aktiva på nätet. Vi uppdaterar Lakartidningen.se mer eller mind­re dagligen. Det lockar till allt fler besök, och vi ser att sajten har blivit ett viktigt instrument för den som vill följa med i nyhetsflödet på det medicinska och sjukvårdspolitiska området.

Men den kanske viktigaste händelsen under året var att Läkartidningen Förlag AB startade en ny tidning, »Hälsa & Vetenskap«. En populärvetenskaplig tidning som bland annat tar till vara det kvalificerade vetenskapliga innehållet i modertidningen men gör det mer tillgängligt för den hälsointresserade allmänheten. Den finns på ett 80-tal ställen i olika väntrum runt om i landet, men kan också prenumereras till ett mycket förmånligt pris (se annons i slutet av denna tidning).
Ett julklappstips i sista stund?

God jul och väl mött 2010.
PS. Vi lovar att göra även det nya året spännande.