Läkartidningen är en mångfacetterad tidning, men under vinjetten »Klinik och vetenskap« finns den unika kärnan: det medicinska innehållet. Utmanande sakligt. Förutom en rad Nya rön kan du i detta nummer läsa om prevention av cervixcancer, möjligheter med kardiovaskulär genetik, ett kärlkirurgiskt tillstånd hos unga, och om etiska överväganden i livets slutskede för patienter med implanterbar defibrillator.
Det kan tyckas vara en svårlöst ekvation att sätta ihop en tidning som ska passa en läkarkår som rör sig över allt större och djupare vatten. Jag vill hävda tvärtom. Ett mål för Läkartidningen är att bjuda på medicinsk vetenskap för en fortbildning som når bortom den egna specialiteten. På svenska. På samma sätt som radions P1 uppdaterar allmänheten om samhället ska Läkartidningen uppdatera läkarkåren om medicin och sjukvård. Blandningen av vanligt och ovanligt riktar sig till alla.
Med detta resonemang vill jag ha sagt två saker. För det första: vi konkurrerar inte med internationella specialtidskrifter, som man läser för att hålla sig à jour om sitt eget område. Du kommer att bli besviken om du scannar av vårt innehåll med de glasögonen. Läs Läkartidningen för din medicinska allmänbildning. För det andra: som manusförfattare kan du se »Klinik och vetenskap« som en mötesplats, där du kan lägga fram din hjärtefråga i begripliga ordalag för en bred publik. En möjlighet du inte bör missa.
Därför, fatta mus och tangentbord och skriv för Läkartidningen!