Snön som vräker ner, istappar som Damoklessvärd över istrottoarer där vi tassar fram och letar granar och pynt för att pryda våra grottor där vi snart ska värma oss med brasa, snaps och Kalle Anka i storbildsformat.
»Same procedure as every year, James«; det är alltså dags även för mig att med lätt darr på julvärdshanden tända ett ljus och blicka tillbaka på ett år som försvunnit, snabbt som ett nervöst leende.

Det blev allt mörkare över mediescenen under 2012. Tidningar lades ned, journalister fick sparken, dystra profetior om framtiden gick i gåsmarsch över västvärlden.
Även vi fick huka oss i snålblåsten, annonsmarknaden som under tidigare varit gynnsam har under senare år pyst samman som en slarvigt bakad sufflé.
Även om tidningen krympt har det redaktionella innehållet inte gjort det nämnvärt. Vi har sökt oss nya vägar i medielandskapet och inte minst stärkt vår sajt, Läkartidningen.se, där man utöver själva tidningen även hittar mycket annat. Vi har ökat antalet symposier och karriärkvällar. I år pub­licerade vi tre böcker i serien Medicinsk kunskap och Sara Gunnarsdotters bok om Astrid Lindgren-fallet »3 ml. Om ett blodprov och ett åtal.«

Under nästa år kommer nya satsningar; sajten får en ny form, vi bygger en helt ny arena för platsannonser och jobbet, Läkarkarriär.se, och vi skapar möjligheter att senare även finnas på läsplattor och telefoner. Så räkna inte med att 2013 kommer att bli »same procedure as every year«.