Carl Gustaf Carpel har helt rätt när han i Läkartidningen 32/2005 (sidan 2244) påpekar att Arthur Conan Doyle aldrig blev adlad. Conan Doyle blev dubbad till riddare av Kung Edward VII år 1902 och kunde därför kalla sig Sir Arthur. Samma år tackade Sherlock Holmes nej till att bli Sir Sherlock, och Conan Doyle lär själv ha funderat på att tacka nej.

Komplicerat ordensväsende
Det engelska ordensväsendet är ganska komplicerat, och Carl Gustaf Carpel har tyvärr gått lite vilse.
David Beckham fick »bara« en OBE (Officer of the British Empire) av drottning Elizabeth och är därför fortfarande Mr David Beckham, men han kan nu sätta OBE efter sitt namn.
CBE (Commander of the British Empire) är steget ovanför OBE, men inte heller en CBE får kalla sig »Sir«. Roger Moore, känd som Helgonet och James Bond, fick en CBE, men först när han avancerade till nästa steg, KBE (Knight Commander of the British Empire), fick han kalla sig Sir Roger. Sir Sean Connery är också en KBE. Nästa steg på skalan är GBE (Knight Grand Cross of the British Empire), och en sådan tituleras också »Sir«. Även Knight Commanders av andra ordnar tituleras »Sir«.
Även en utlänning kan bli Knight Commander of the British Empire, och den utmärkelsen har givits till ett antal internationellt kända personer som tex Pelé, Steven Spielberg och Bill Gates, men de har därimot inte rätt att kalla sig »Sir«.
De flesta engelsmän som dubbas till riddare och bär »Sir«-titeln tillhör ingen orden utan är KB (Knight Bachelor).
Man kan också vara född till sin »Sir«-titel om man är »Baronet«, men då lägger man till Bt efter sitt namn.Fotbollsproffset David Beckham, här med sin Victoria, visar upp den OBE-orden som han mottog ur drottningens hand den 27 november 2003.