Denna webbplats vänder sig till läkare

Läkartidningen söker nyhetsreporter + vikarie

Läkartidningen söker en rutinerad och idérik reporter som har stort intresse för hälso- och sjukvård och vill bevaka läkarnas arbetsliv. Vi söker även en reporter för ett vikariat under våren.

Hos oss jobbar du med både snabba dagsnyheter och fördjupande reportage/granskningar. Vi bevakar allt som är intressant för Sveriges läkarkår, främst handlar det om yrkesfrågor, fackliga frågor och utvecklingen inom hälso- och sjukvården.

Nyhetsreporter:

Vi förväntar oss att du är självgående, van vid högt tempo och gillar att ta fram egna nyheter. Du kommer att producera material till både webb och papperstidning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet som nyhetsjournalist.

  • Erfarenhet från att bevaka hälso- och sjukvård och/eller arbetslivsfrågor är en fördel.
  • Har du jobbat med rörlig bild och har ett öga för digital publicering är också det en fördel.

Vi vill ha din ansökan senast den 3 mars, men gärna så snart som möjligt eftersom vi intervjuar löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Reportervikarie:

Vi söker en reporter för ett vikariat under våren. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta som nyhetsreporter. Har du även bevakat hälso- och sjukvård är det ett plus.

Vi vill ha din ansökan senast den 3 mars, men gärna så snart som möjligt eftersom vi intervjuar löpande. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsterna

är du välkommen att kontakta nyhetschef Jens Krey 070-773 03 10.

Fackliga frågor besvaras av Jesper Cederberg 070-790 35 26.

Skicka ansökan och cv till Jens Krey, nyhetschef, Läkartidningen.

jens.krey@lakartidningen.se

 

 

Läkartidningen ges ut av Läkartidningen Förlag AB som ägs av Sveriges läkarförbund. Tidningen har 16 medarbetare och redaktionen finns på Villagatan i Stockholm. Papperstidningen kommer ut 26 gånger per år. Sajten, som är den primära publiceringskanalen, uppdateras flera gånger dagligen och hade under förra året 219 000 unika besökare per vecka.