Intresset är mycket stort för Almedalsveckan även i år, närmare 500 seminarier är anmälda, och många organisationer tävlar om uppmärksamheten. Läkarförbundet deltar för fjärde året med aktuella och intressanta ämnen.
I samarbete med Tandläkarförbundet och Vårdförbundet anordnar vi ett seminarium om barnfetma. Claude Marcus från Rikscentrum för överviktiga barn kommer att berätta om projektet STOPP, där man i skolor infört goda kost- och motionsvanor och jämfört med andra skolor. Till diskussionen är dietisternas och sjukgymnasternas ordförande samt generaldirektören för Livsmedelsverket inbjudna.
Tillsammans med övriga vårdförbund inom Saco kommer vi att debattera »En friskare primärvård«, om hur vi bäst möter patienternas behov. Det är en uppföljning av förra årets presentation av vårt gemensamma primärvårdsprogram. Vi har bjudit in landstings-/regionråd från Halland och Skåne för att diskutera hur de nu arbetar med frågan.
Vi anordnar ett eget seminarium om hur framtidens närsjukvård ska riggas för att vårdköerna ska försvinna. Gemensamt med Vårdförbundet arrangerar vi ett seminarium om vårdens säkerhet. Vi hoppas på stort deltagande och engagemang.