Denna vecka är det dags för riksstämman i Göteborg, och eftersom Läkaresällskapet detta år fyller 200 år firas det med flera evenemang. Läkaryrket är ett kunskapsintensivt område, och professionen har ett ständigt behov av högkvalitativ fortbildning. Riksstämman är ett utmärkt tillfälle för sådan fortbildning men även för att träffa kolleger.
Läkarförbundet är självklart på plats och finns tillsammans med Läkartidningen i monter B 04:12. Välkommen att besöka oss – förtroendevalda och personal från kansliet kommer att finnas där för att svara på frågor om förbundets verksamhet. Vill ni kan ni bara sitta ner och vila fötterna, ta en fika och diskutera med oss.

Läkarförbundet arrangerar flera symposier, och vi kommer också att delta i olika debatter. Vi startar på onsdag morgon med ett symposium om patientsäkerhet som inleds av Karin Wahlberg, gynekolog och deckarförfattare.
Samtidigt pågår ett symposium om hur SPUR-inspektion kan bli receptet för en framgångsrik ST. Torsdag förmiddag läggs fokus vid läkares fortbildning. Detta och mycket annat spännande väntar alla deltagare. Vi ses väl?