Årets Almedalsvecka ser ut att slå nytt rekord i antal seminarier och evenemang. Det är en mycket speciell mötesplats för politiker och andra som vill påverka.
Läkarförbundet har varit där de senaste fem åren och även vi har successivt utökat våra evenemang. I år har vi tre egna seminarier. På måndagen kommer vi att diskutera »Vårdval på villovägar?« Vi har bl a bjudit in Filippa Reinfeldt (M) och Ingrid Lennerwald (S) att diskutera hur de olika vårdvalen kan förbättras. På onsdag 1/7, Sveriges första dag på EU-ordförandeskapet, kommer vi att diskutera en viktig internationell fråga, nämligen antibiotikaresistens. Några av Sveriges främsta experter på området, bl a Otto Cars, kommer att presentera förslag på hur vi kan förebygga antibiotikaresistens och minska den globala spridningen.
På onsdagen diskuterar vi också vårdens resursbehov och prioriteringar: »Vem orkar ta de svåra besluten?« Samma dag anordnar vi ett seminarium tillsammans med Saco Vård om klinisk forskning.