Denna vecka pågår Läkaresällskapets riksstämma i Stockholm. Som vanligt är det ett digert program med intressanta symposier och seminarier. Men det allra viktigaste är möten med kollegor och utbyte av kunskap.
Läkarförbundet deltar i flera symposier samt finns på plats i förbundets och Läkartidningens gemensamma monter, A04:10. Här finns vi för att svara på frågor, ta emot synpunkter och för att diskutera aktuella frågor.
Läkarförbundet arrangerar symposier om grundutbildning, AT, ST och forskning. Patientsäkerhet och ledarskap är teman som kommer upp i flera arrangemang.
På torsdag klockan 13 delar Läkartidningen ut pris för Årets artikel. Samma dag, en timme senare, arrangerar Läkare för miljön tillsammans med Läkarförbundet ett seminarium: »Det sjuka vädret – bota, lindra eller trösta?«
En ny och viktig fråga är socialt ansvarstagande och hållbar upphandling, detta är vi med och diskuterar i Stockholms läns landstings monter på fredag.
På onsdag kväll håller förbundet Öppet hus på Villagatan 5 – en mycket trevlig och uppskattad aktivitet. Kom och träffa kollegor under trivsamma former. Vi kommer då att dela ut Läkarförbundets handledarpris.