Personalen vid sjukhuset Memorial Medical Center i New Orleans anklagas för dödshjälp i samband med orkanen Katrina. Enligt Washington Post undersöker åklagaren i Louisiana nu anklagelserna sedan en av sjukhusets läkare berättat att han hört diskussioner om eutanasi för de svagaste patienterna.
Personalen har beskrivit mardrömslika förhållanden då vattnet steg och strömmen bröts. Glenn Casey, chef för anestesiologienheten på sjukhuset, säger till Washington Post att trots att värmen steg till 105 grader [Fahrenheit, det vill säga över 40 grader Celsius] så fortsatte personalen att ge alla patienter en värdig vård. Han förnekar bestämt alla anklagelser om att dödshjälp. Sjukhusets ägare som berömmer sin personal för »heroiska insatser« har meddelat att man medverkar till utredningen.
Åklagaren har nu begärt obduktioner, med avancerade toxikologiska undersökningar, av 45 svårt sjuka gamla patienter som dog på sjukhuset vid tiden för orkanen. LT