Även glesbygden bör få ta del av valfrihet i vården, skriver Norrbottens-Kuriren (m) och beskriver Hallands vårdvalsmodell för närsjukvården som något som flertalet där verkar gilla:

»Lite tvång kan vara bra ibland. Regeringen planerar en lag som nästa år ger alla landsting en skyldighet att införa någon form av vårdvalssystem för primärvården. Landstingsrådet Kent Ögren (s) och landstingsmajoriteten har tidigare varit emot ett sådant system i Norrbotten, men om en lag kommer så är det ju lika bra att förebereda sig, resonerar Ögren, som har inlett en beredningsprocess.
/–––/ När befolkningen är liten och avstånden stora blir det naturligtvis svårare att erbjuda en verklig valmöjlighet inom vården. Men alla möjligheter finns att utforma en vårdvalsmodell efter lokala och regionala förhållanden. Kent Ögren är rätt ute när han talar om att skapa en ´norrbottnisk modell´ för ett fritt vårdval, så att även glesbygden får åtnjuta valfrihetens frukter. Med tiden blir han kanske lika övertygad om vårdvalsmodellens styrka som sina socialdemokratiska kamrater i Halland.«