Therese Svan Åström och Pontus Olsson hyllades av AT-läkarna. Foto: Helene Malm

Det är tredje året i rad som AT-läkarna själva röstar fram sina handledarfavoriter i Malmö respektive Lund. Motiveringarna till valet av 2019 års respektive pristagare lyder:

»Therese Svan Åström är en glad och varm kollega som engagerar sig i att handleda och lära ut. Hon är inlyssnande och mån om sina kollegor och patienter. Hon får en att känna sig välkommen och trygg när man är ny på jobbet. Med sin medicinska kompetens och sitt omsorgsfulla sätt gentemot patienten är hon en förebild för oss AT-läkare.«

»Pontus Olsson möter en alltid med ett glatt humör på akuten, oavsett hur stressig dag det är. Han tar sig tid att vara pedagogisk, är noggrann i samtliga konsultationer med AT-läkarna och missar aldrig ett tillfälle att lära ut praktiska färdigheter!«

Förutom äran och ett diplom fick de båda en handgjord kopp med sina namn på. Stort grattis till dem båda, säger kolleger och handledda.