Som pensionär sedan flera år har jag börjat få några mediciner utskrivna. Även hustrun, pensionär, har en del att knapra på. De flesta tabletter vi får är i blisterförpackningar, enstaka i burk. Burkarna vet man att de kastas som plast för återvinning, men blister? Vad är de gjorda av? Verkar vara aluminium, ibland i kombination med plast.

På kartongerna står märkligt nog aldrig hur man slänger dem. I fyra månader hösten 2012 sparade vi alla tömda blisterförpackningar. Totalvikten var på brevvågen 22 gram. Om ett par hundra pensionärer i vår lilla stad har samma mängd slängs ett par kilo bara på en höst och på ett år 4–5 kilo. Handlar det om plast spelar det väl ingen större roll, men om det i huvudsak är aluminium, hur många kilo metall slängs i slaskpåsen på ett år i Sverige? 

Vid förfrågan vid vårt lokala apotek framkom att de inte har en aning om detta.