Den senaste tiden har medierna vimlat av insändare och artiklar om den dåliga, överbelastade och ineffektiva sjukvården i Stockholm.

Låt mig berätta om ett exempel på motsatsen. Jag drabbades under hösten av ett återfall av ett femoralbråck i ljumsken. Mycket smärtsamma inklämningsattacker är relativt vanliga vid denna typ av bråck.

I samband med en sådan attack blev jag tvungen att söka S:t Görans sjukhus kirurgakutmottagning i Stockholm. Efter mindre än en halvtimme blev jag undersökt av en kompetent kirurg. Då inklämningen gick över kunde jag åka hem, men fick återbesök inklusive datortomografi inom en vecka. Ytterligare en vecka senare opererades jag med mycket gott resultat. Smärtlindringen var utmärkt, liksom omhändertagandet på vårdavdelningen, där jag fick stanna ett dygn.

Ingen i personalen verkade stressad trots ganska låg bemanning och jag hade ingen olägenhet av att ligga på en fyrbäddssal. Dessutom var det rent och hygieniskt överallt. 
Således en eloge till S:t Görans sjukhus, som väl också drabbats av ökad belastning pga neddragningarna på Karolinska i Solna.