Redaktionen svarar. 16 professorer i ortopedi ställer i en debattartikel i Läkartidningen ett antal frågor till företaget Joint Academy med anledning av två annonser som varit införda i Läkartidningen. Dessa frågor besvaras i ett inlägg av Joint Academy.

Anders Rydholm och medförfattare uttrycker i sin debattartikel även ett visst missnöje med Läkartidningen. Artikelförfattarna skriver att annonserna »utformats som tidningsartiklar«. Detta är felaktigt. Båda annonserna har ett annat utseende än vad redaktionella artiklar i Läkartidningen har. Annons nummer två har dessutom en annan färg och är vidare märkt med företagets logotyp, ordet »annons« och formuleringen »Hela denna sida är en annons från Joint Academy«.

 

Läs debattartikeln
och repliken från Joint Academy:

Nej tack till aggressiv marknadsföring av »artros-app«
Joint Academy: Artrosapp ett kostnadseffektivt komplement