En viktig del i Läkartidningens verksamhet är att arrangera olika slags möten för tidningens läsare. Förra året ägde därför 20 olika event rum. Det handlar om vetenskapliga symposier, seminarier (till exempel i Almedalen) och karriärkvällar och karriärmässor, vilka arrangeras i samverkan med Sveriges läkarförbund.

Karriärkvällar och karriärmässor är till för att den som är medlem i Läkarförbundet ska få lyssna på spännande föreläsningar av kollegor som berättar om sina olika yrkesval. De är dessutom utmärkta tillfällen att träffa nya och gamla kollegor under trivsamma former.

Karriäreventen arrangeras sex gånger om året på olika platser runt om i landet. I år är dessa platser Karlstad (ägde rum i februari), Stockholm, Skellefteå, Kalmar, Malmö och Göteborg.

Jag har själv haft glädjen att vara med på flera karriärevent och kan därför konstatera att besökarna vanligtvis är mycket nöjda. Att det är så är inte konstigt då föreläsarna ofta förmedlar både en inspiration att välja rätt inom läkaryrket och en stor portion arbetsglädje.

Med detta sagt vill jag hälsa både nya och tidigare besökare varmt välkomna till karriär­eventen! Nästa tillfälle är i Stockholm den 19 mars (se information på sidan 445). Anmälan görs i förväg på Läkartidningen.se, under rubriken »Läkartidningen arrangerar«.