För den som har möjlighet att besöka Almedalsveckan i Visby, i tjänsten eller privat, erbjuds år efter år en fantastisk möjlighet att ta del av kvalificerad debatt och folkbildning. Almedalen är också en möjlighet att ta upp diskussioner med beslutsfattare som inte alltid annars är så lätta att nå.

Under förra årets Almedalsvecka var Läkartidningens tält ett bra exempel på ovanstående, då det fungerade som en samlingsplats för en rad olika frågeställningar. Så är fallet även i år då tältet återfinns på plats H508 på Strandvägen och lockar med ett 20-tal olika seminarier.

För Läkartidningen är det naturligt att efter en lång period av intensiv rapportering om kirurgen Paolo Macchiarini, som först gjorde succé men som sedan blev avskedad från Karolinska institutet, arrangera ett seminarium om fallet Macchiarini. För detta står två frågeställningar i fokus: Hur kunde det som såg ut som nyskapande forskning sluta med en härva som allvarligt skadat svensk forskning? Och hur kan liknande händelser undvikas i framtiden?

Seminariet äger rum klockan 9.40 onsdagen den 6 juli, och Läkartidningens läsare är varmt välkomna!