Läkartidningens podd, som startade förra året, är ett enkelt sätt att uppdatera sig i olika frågor med relevans för läkaryrket.

I den senaste utgåvan diskuterar Ola Bratt, professor och överläkare i urologi, och Signe Friesland, överläkare i onkologi, möjligheten att införa prostatacancerscreening för män och lungcancerscreening.

I ett tidigare avsnitt berättar barnläkaren Jonas F Ludvigsson om det breda åtagande som det innebär att vara verksam som barnläkare och om att han tycker att det är viktigt att informera allmänheten om sjukdomar.

Bland övriga avsnitt finns till exempel ett med ST-läkarna Laura Björnström och Akil Awad, som tagit initiativ till Stockholms sjukvårdsupprop, som förespråkar en förstärkt sjukhusvård och en utbyggd primärvård. De båda menar bland annat att det händer att patienter avlider i onödan på grund av den pressade situationen inom sjukvården i Stockholm. 

Läkartidningen återkommer framöver med nya avsnitt av podden. Den som använder en mobiltelefon kan hitta alla avsnitt och prenumerera på podden i vanliga poddappar som Acast eller Apples Podcaster-app. Samtliga avsnitt finns också på Podbean.com. Där finns också en RSS-länk.

Varmt välkommen att lyssna på Läkartidningens podd!