Läkartidningens webbplats, Läkartidningen.se, är en populär sida med många besökare. Här kan man både läsa den dagliga rapporteringen och söka efter äldre artiklar. Lördagen den 20 januari upptäcktes dock den stora hackerattacken mot IT-företaget Tietoevry, som har många kunder i Sverige – däribland, via ett annat IT-bolag, Läkartidningen.

Det finns i skrivande stund inga belägg för att personerna bakom attacken har varit i direkt kontakt med Läkartidningen.se, men en konsekvens av attacken blev att webbplatsen stängdes ner och att inte ens vi anställda på Läkartidningen kunde nå fram till materialet på sidan.

Från Läkartidningens sida agerade vi dock snabbt, då ett angrepp av detta slag inte bör kunna stoppa en tidning från att publicera artiklar. Redan på söndagen startade vi med att lägga ut en första artikel på Linkedin, Facebook och X. På måndagen den 22 januari kom en tillfällig Läkartidningen.se upp, och därefter har vi varje vardag publicerat både på den sidan och på ovan nämnda sociala medier.

Vi har även skickat vårt dagliga nyhetsbrev som påminner om att det finns nya artiklar att läsa på sidan.

Nu är den »riktiga« Läkartidningen.se tillbaka i drift. Men det känns mycket bra att den stora hacker­attacken inte stop­pade vår rapportering.