Efter att ha varit chefredaktör för Läkar­tidningen i över tio år är det nu dags för mig att sluta min anställning här på tidningen.

Det har varit väldigt roligt – och en stor ära – att arbeta som chefredaktör för Läkartidningen. Under dessa drygt tio år har tidningens verksamhet kontinuerligt utvecklats inom sina två ben: det fackliga och det medicinska. Varje vardag publiceras en rad artiklar inom olika ämnesområden på Läkartidningen.se, och varje utgåva av papperstidningen innehåller ett stort antal artiklar (till exempel 22 sidor vetenskap i denna). Till detta ska läggas att det varje år arrangeras ett 20-tal seminarier och att det återkommande ges ut böcker.

De som möjliggör denna omfattande produktion är i stor utsträckning journalisterna på tidningens allmänna redaktion, de anställda på marknadsavdelningen, läkarna i den medicinska redaktionen samt alla andra läkare och övriga som bidrar med en stor mängd artiklar eller med granskning av artiklar eller som föreläsare vid våra seminarier. Ni är alla värda ett stort tack för allt fint arbete som ni utför.

Jag vill även tacka alla andra som med sitt arbete eller på annat sätt bidrar till Läkartidningen, inklusive alla läsare.

Med dessa ord avslutar jag mitt uppdrag och välkomnar Läkartidningens nya chefredaktör Åsa Uhlin.