Sveriges läkarförbund, som äger Läkartidningen, utsåg den 25 maj Jonas Hultkvist till ny chefredaktör med tillträde den 1 september 2005. 

”Vi är stolta över att få Jonas Hultkvist till Läkartidningen. Hans bakgrund och tidningserfarenhet kommer väl till pass i vår utveckling av Läkartidningen”, säger Catarina Andersson Forsman, VD i Läkarförbundet.

I Jonas Hultkvists bakgrund märks särskilt bredden i erfarenhet. Han har arbetat med dagspress, månadsmagasin och TV. Bland hans tidigare arbetsplatser kan nämnas SvD, Veckans Affärer, Månadens Affärer och TV 8. Han kommer till Läkartidningen från att ha varit egenföretagare och konsult med inriktning på webb-tv och journalistik.

För mer information:
Catarina Andersson Forsman, VD, Läkarförbundet, 070-790 34 02
Jonas Hultkvist, tillträdande chefredaktör, Läkartidningen, 070-536 57 45
Elisabeth Frostell, informationschef, Läkarförbundet, 070-790 33 94


Jonas Hultkvist, ny chefredaktör på Läkartidningen.