Heidi Stensmyren avgår i månadsskiftet mars/april som ordförande i Sveriges yngre läkares förening, Sylf, efter två år på ordförandeposten och fyra år i styrelsen. Vid Läkarförbundets fullmäktigemöte i början av december valdes hon – mot valberedningens förslag – in i Läkarförbundets centralstyrelses innersta krets, presidiet, där hon nu sitter tillsammans med förbundets ordförande Eva Nilsson Bågenholm och förste vice ordförande Marie Wedin.
– Jag vill nu företräda hela förbundet, men också arbeta mer kliniskt, förklarar Heidi Stensmyren avgången från ordförandeposten.
Heidi Stensmyren blir i dagarna färdig specialistläkare. Hon arbetar på anestesikliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, men kommer dock även fortsättningsvis att ha ett gott öga till landets yngre läkare.
– Sylf har varit en kärlekshistoria, som jag alltid kommer att ha med mig. Det har varit jätteroliga år, roligast har varit att förhandla och att leda en organisation. Men det är dags för mig att gå vidare.
Heidi Stensmyren avser att arbeta med läkares chefs- och ledarskapsfrågor.
– Men jag vill också fortsätta arbetet med patientsäkerhetsfrågor och läkares anställningsvillkor.
Heidi Stenmyren återupptar också sitt engagemang i Göteborgs läkarförening.
Frågan om efterträdare på ordförandeposten i Sylf blir nu valberedningens sak att ta itu med.
Föreningen har två vice ordförande: Lena Ekelius, som i december valdes in i Läkarförbundets centralstyrelse, och Anders Åkvist.