Välkommen till Läkartidningen.se

Läkartidningen.se innehåller alla artiklar i pappersutgåvan samt ytterligare webbunika artiklar.

Navigeringen

Artiklarna är uppdelade i tre huvudgrupper: 

  • Medicinskt material under Klinik och vetenskap
  • Artiklar som uttrycker en åsikt under Opinion, och 
  • Nyhetsbetonat under Aktuellt. Där hittar du också Kultur. 

Ett urval av de för tillfället viktigaste artiklarna samlar vi på Startsidan. Men de allra senast publicerade artiklarna kan alltså finnas på andra sidor.

Kontaktuppgifter och annat praktiskt samlas under fliken Om Läkartidningen. Till alla skribenter: Se särskilt nya manusinlämningsrutiner under »Skriv«.

Kompletta webb-pdf:er under Klinik och vetenskap

Artiklar under Klinik och vetenskap innehåller från och med nr 17-18/2013 särskilda webb-pdf:er som visar artikelns hela innehåll, dvs även sådant som inte trycks i tidningen, till exempel hela referenslistan och engelsk sammanfattning. Äldre artiklar har en pdf av den tryckta artikeln bifogad. De enda artiklar under Klinik och vetenskap som inte har webb-pdf är Nya rön. Läs mer om pdf:er här.

Senaste nummer och pdf av hela den tryckta tidningen

Sidan Senaste nummer innehåller länkar till webbversionen av de artiklar som hör till numret. Pdf av hela den tryckta utgåvan är inte automatiskt tillgänglig, men för medlemmar och prenumeranter kommer en digital prenumeration att erbjudas. Arbetet med detta pågår. 

»Citera som:« 

Vi införde 2013 ett nytt sätt att referera till våra artiklar utan att volym, pappersutgåva och pagina behövs. Referensen är det som står efter orden »Citera som:« i huvudet på webbartiklarna. Uppgiften kommer också att finnas i webb-pdf:erna och i papperstidningen. (På gamla artiklar som inte finns i det nya arkivet får man förstås fortfarande använda volym och pagina.)

Arkivet

arkivsidan kommer vi att uppdatera informationen om hur och var du söker. Arkivet med över 45 000 artiklar hittar du enklast genom att klicka på symbolen för Sök (förstoringsglaset) upp till höger på sidan. 

Läkartidningen som app

Läkartidningen.se finns att ladda ner som app för såväl Iphone som Android.

 

Vi hoppas att du ska trivas med Läkartidningen.se

Den 29 maj 2017

Elisabet Ohlin, utvecklingschef