Lena Gjevert fick en intensiv start i rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon klev på uppdraget under hösten 2020 då coronapandemin upptog all fokus.

– Det var en speciell tid som krävde mycket av hälso- och sjukvården. Jag är stolt över hur vi klarade av hanteringen, men det var också slitiga år som satt sina spår, säger Lena Gjevert i ett pressmeddelande.

Uppdraget har tagit på krafterna, uppger hon.

– Rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör kräver dock mycket och jag upplever att arbetet tar mer än det ger nu. Jag behöver tänka på min hälsa och har därför haft en dialog med min chef om en förändring. Vi har kommit överens om att jag lämnar mitt uppdrag i samband med att jag går på semester i sommar, säger Lena Gjevert.

Hennes uppdrag pågår fram till början av juli. Regiondirektör Peter Bäckstrand meddelar att han »kommer påbörja arbetet snarast med att hitta en tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör som kan ta över från och med i höst«.

Först i höst startar rekryteringsprocessen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Vad Lena Gjevert ska göra framöver är inte klart.